Kropsterapi

Kropsterapi

 

Du ligger på briksen, kun iført dit undertøj og med et tæppe over dig. Vi har lige haft en kort samtale om hvad der bringer dig til mig.

Jeg er uddannet som kropsterapeut hos Totum og er nu også hjælpelære på Totum uddannelsen.

Som udgangspunkt er mange muskelspændinger en reaktion på en negativ påvirkning; en del af et forsvar. Hvis denne tilstand af forsvar eller beskyttelse af sig selv bliver kronisk, udvikles muskelspændinger, som lægger sig som et panser omkring den del af kroppen, der hænger sammen med det pres, som du er udsat for. Når dette står på i længere tid, begynder musklerne således at låse sig fast i denne position. Efterhånden som denne holdning udvikler sig, sker det samme for den attitude, som ledsager den

Udover at have grunduddannelsen som kropsterapeut, har jeg nu også overbygningen Master Class på.

Jeg kan nu tilbyde ledfrigørelser. Altså låsninger i nakke, ryg og len.

Traume metoder, både i det kropslige og i det psykoterapeutiske

Arbejde med indre barn, hvor vi har mange dybe følelser liggende, som påvirker vores dagligdag.

 

 

Klient Information

Vand: Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand i dagene efter en behandling for at udvaske den øgede udskillelse af affaldsstoffer fra kroppens celler. Drik min. 2 liter pr. døgn.

Generelt er det godt med ro resten af dagen. Gå hjem og slap af. Hvis du skal arbejde, gør det da i dit eget tempo – gå tidligt i seng.

Reaktioner på behandlingen: Der kan forekomme både fysiske og psykiske reaktioner i ti- den efter en behandling. De fysiske reaktioner består oftest af en opblussen af de sympto- mer og spændinger, der er blevet behandlet for – i mere eller mindre grad, de fortager sig oftest efter 2 –3 dage, men kan, afhængig af problemets omfang, godt vare ved i længere tid.

Alle mennesker er forskellige og reagerer ligeledes forskelligt på især kropslig behand- ling. Reaktioner, så som smerter i led eller muskler, skal ses som en udrensning af krop- pen, hvor kroppen udskiller gamle affaldsstoffer. Disse affaldsstoffer kan ligge i kroppen i form af små krystaller, som ved udskillelsen kan virke som små ”glasskår”, denne udrensning kan være meget smertefuld og kræver flere opfølgende behandlinger.

Psykiske reaktioner kan være følelser, der kommer ”ud af det blå”, eller kraftigere reaktioner end normalt. Forsøg, så vidt muligt, at give dem lov til at ”fylde”. Det er gamle uudtrykte følelser, som kroppen giver slip på.

Varighed/hyppighed af behandling: En behandling varer ca. 60 minutter. inkl. indledende smatale og tid til at komme af og på briksen m.m. Forløbet af videre behandling er meget individuelt alt efter den enkeltes behov, ønske og reaktion på behandlingen. Man skal dog altid regne med min. 2 konsultationer inden for 2-3 uger, men ofte har kroppen behov for et længere forløb.

Ring: Hvis du har spørgsmål til behandlingen eller ønsker at bestille/ændre din tid, er du altid velkommen til at ringe til din behandler.

page1image37312192

Mulige efterreaktioner

Under og efter en Totum behandling kan der opstå forskellige kropslige reaktioner. De er ikke farlige men blot en naturlig reaktion på behandlingen. Følgende reaktioner kan optræde:

Snurren i kroppen

Når gamle spændinger slipper, opstår der en øget gennemstrømning af blodet. Hermed øges optagelse af ilt og næring i cellerne. Denne proces kan mærkes som en snurren.

Rystelser

Når kroppen retter op på sig selv/regulerer sig selv, kan der forekomme rystelser.

Svimmelhed

Når man arbejder dybt med åndedrættet, frigives der flere affaldsstoffer end normalt, og når disse går blodbanen, kan klienten opleve en kortvarig svimmelhed.

Kilden

Overfladiske muskulære spændinger kan mærkes som kilden.

Sved

Den øgede blodgennemstrømning kan aktivere klientens stofskifte og fremkalde sved.

Brændende fornemmelser

Når der opstår gennemstrømning i nervesystemet, kan det mærkes som brændende fornemmelser.

Kløe

Kløe kan forekomme når der opstår gennemstrømning i nervespidserne.

Kramper

Oftest opstår kramper, når musklen afspænder sig selv ved sammentrækning. Det kan også skyldes væske- mangel.

Hyperventilation

Når klienten får kontakt til en psykisk blokering uden en egentlig forløsning, kan det udløse hyperventilation (klienten prøver at forløse).

Hønserøv eller låste fingre

Når de indre organer og åndedrættet reguleres, kan der forekomme spændinger omkring munden (hønserøv), og/eller fingrene låser.

page2image37440352